Quantcast
ЕС чертае тъмночервени и зелени зони за пътуване в Европа | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

ЕС чертае тъмночервени и зелени зони за пътуване в Европа

Борисов е готов да въведе електронен сертификат за ваксинация, но другите не са
4 280
 ЕПА/БГНЕС
Европейският съвет премина като видеоконференция

Европейският съвет приключи снощи с  уклончиво съгласие, че на европейската карта трябва да се очертаят тъмночервени и зелени зони за пътуване в зависимост от интензивността на ковид-19 в различните държави. Но не бе постигнато съгласие за въвеждане на електронен сертификат за ваксинация.

"Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за пътуване на този етап", каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Гърция настояваше той да служи за отваряне на "зелена писта" за пътуващите, които на граничните пунктове да минават по-бързо за разлика от останалите граждани, от които ще се изисква тест и евентуално карантина. Много държави се противопоставиха, защото смятат, че това ще е форма на дискриминация в условията на недостигащи ваксини.

България е готова за дигитален паспорт и сертификат за ваксинация, заяви след срещата премиерът Бойко Борисов: "Ние като държава сме готови и с дигитален паспорт, сертификат за ваксинация, но аз мисля, че това много трудно ще стане, защото по отношение на единния пазар имаме свободно движение на хора. Да, всяка държава членка сигурно ще приложи някакви механизми за допускане на други граждани в своята страна, но към момента все още не мисля, че ще се вземе такова решение." 

По повод ограничителните мерки европейските лидери заявиха, че границите трябва да останат отворени, но призоваха за ограничаване на пътуванията, които не са от първостепенно значение.

Европейската комисия предложи въвеждането на "тъмночервени зони" с особено силно разпространение на ковид-19 на картите за следене на заразата, заяви председателят на комисията Урсула фон дер Лайен. "За да идентифицираме области с висок риск, трябва да предефинираме картографирането. Затова предлагаме да се въведе нова категория "тъмночервени зони", което ще показва, че в тях вирусът циркулира на много високи нива.  От хората, които идват от тези зони, може да се изисква да си направят тест преди отпътуване, както и да бъдат поставени под карантина при пристигането им. Това е в рамките на ЕС. Предвид изключително сериозната здравна обстановка, всички маловажни пътувания трябва силно да бъдат ограничавани както в самите страни, така и през границите."

Борисов за пореден път се възползва, за да възхвали себе си на фона на останалите европейски лидери. Той каза, че настоящият подход  за борба с ковид-19 у нас с мобилизация на обществото, спазване на  дистанция и взимане на мерки, е правилен и изтъкна, че в България мерките са изключително либерални на фона на останалите държави. Премиерът каза още, че ваксинационният план в страната се осъществява по най-разумния и балансиран начин, като се гарантира, че получилите първата доза от ваксината ще получат и втората такава.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС стигнаха до извода, че трябва да бъдат приложени ограничения за несъществените пътувания и те да бъдат крайно непрепоръчителни. Фон дер Лайен показа, че пътуванията през границите в ЕС, както и в европейските държави, трябва да бъдат само с основателна цел, особено за запазване на действието на единния пазар. В следващите дни ЕК ще предложи мерки за границите, така че да се избегне безцелното им затваряне, поясни тя.

Шарл Мишел отбеляза, че мерките трябва да бъдат гъвкави и когато се налага, да бъдат допълнително затягани. По неговите думи ЕС настоява сроковете за доставка на ваксините да се спазят и имунизацията да се ускори.

Фон дер Лайен и Мишел посочиха, че с решението на Съвета на ЕС от последните часове става възможно взаимното признаване на данните от антигенни тестове и по метода PCR. Те допълниха, че предстои да се уточни общ набор от данни, които да се съдържат в удостоверенията за поставена ваксина.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България се обърка срещу Германия и Франция на Европейския съвет

25.02.2021

Обновена

22284 80
Засилва се натискът за международни ваксинационни сертификати

24.02.2021

Обновена

4273 31
4 области у нас нямат нито един новозаразен с COVID-19

25.01.2021

Обновена

4403 49

Коментари

DIMM

 

А жълти звезди кога?

opa4

Абе направо лиШчета "TARGET" 😡

eussr

Евро-таваришите още не са получили лисЧетата с новите указания отвъд океана. Въртят още старите, мрачни, черночувалени плочи. Алоо Шарл Перо! С гълъби ли ги получавате наредбите?! Даже Барба Ганьос вече се усети и намали тестовете на калпак. Пандемията се отменя, Бай Байдън спечели! Ще спираме масовата тестерия и малко ще бутнем ДНА ксерокс-машините да не изкарват и папаята положителна. Брюкселски реотани..

Agent_Provocateur

А може би тепърва започва?

MYXOMOPKATA
снимка на MYXOMOPKATA

Зони. Шаренки.

 

Дъра-бъра и синекурен пушек.

 

 

"...

— Само никаква паника. За това има специална инструкция.

И той се впусна да обяснява, че инструкцията била сбор от упътвания по дадена наредба. При това той издрънка няколко поверителни наредби. Кръчмарят вече не беше в състояние да разбира нищо и можа да заяви само, че с инструкции война не се печели".

Льо Клер

Много държави се противопоставиха, защото смятат, че това ще е форма на дискриминация в условията на недостигащи ваксини.

 

България е последна по темпове на ваксинация, но има креативни предложения. Ще могат да пътуват първо благодетелите, жертвали се, за да не се изхвърля ваксината. Ха да видим, кои са те!

ИИ79

Ама ДИММ, давайте някаква връзка - по-младите читатели не са учили тази част на учебника:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust
Дано да могат да четат и търсят информация поне..

wake_up
снимка на wake_up

Прави впечатление, че колкото повече карантинни мерки взима Европа, толкова повече вирусът освирепява. 

Буболечо
снимка на Буболечо

Освирепява само в СМИ и в някои празни кратуни.

Agent_Provocateur

лошото е, че тия кратуни ни управляват с помощта на т.нар. СМИ

YMCA

На 1 февруари отварят кръчми и дискотеки. На 2 февруари се въвежда забрана за излизане от 20:00ч до 06:00.  Show must go on. 

Мето от Факултето

“Европейският съвет приключи снощи с  уклончиво съгласие, че на европейската карта трябва да се очертаят тъмночервени и зелени зони за пътуване в зависимост от интензивността на ковид-19 в различните държави. Но не бе постигнато съгласие за въвеждане на електронен сертификат за ваксинация”….

“Шарл Мишел отбеляза, че мерките трябва да бъдат гъвкави и когато се налага, да бъдат допълнително затягани. По неговите думи ЕС настоява сроковете за доставка на ваксините да се спазят и имунизацията да се ускори”.

 

ГЛАВА 13. Откровение

16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,

17. та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.😎

DIMM

Звучи зловещо !

независим експерт

Тия европейци са много тъпи ... и тъпи ще си останат. Бойко им е казал, че ще им даде ноухау за електронен сертификат за ваксинация. Все пак е премиер на държавата с най-електронното правителство от всички бананови републики. Вместо да сведат глава и да кажат "Да Бойко, както кажеш Бойко", те ми се чудят и се притесняват. Ако го слушаха, короната щеше да е в миналото вече

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали. Хората под карантина и зони, стоките с мита, услугите под цензура, капиталите през централизирани системи. Думата свобода отдавна се е изпразнила от съдържание...

Кара Колю

Еххооо... товарищиии... не забудьте... 😁

ТАСС соощаеть:

21 ЯНВ, 20:11Обновлено 20:42

 

"Сделавшие прививку от COVID-19 жители Подмосковья получат QR-коды"

"Председатель КНР Си Цзиньпин выступил с предложением выработать международный механизм признания "кодов здоровья", чтобы создать возможности для перемещений людей в условиях пандемии коронавируса". В России министр здравоохранения РФ Михаил Мурашко уже заявил, что привившиеся от коронавируса россияне с января смогут автоматически получить паспорт вакцинированного на портале госуслуг.

А как в Китае?

"Красный, желтый, зеленый

Не последнее место в этой системе мер, по оценкам местных экспертов, занимает тот самый "код здоровья", или, как его называют местные жители, "цзяньканбао". Для того чтобы получить личный "код здоровья", необходимо зарегистрироваться в приложении, указав персональные данные, номер удостоверения личности, загрузить фотографию этого документа, а также предоставить информацию о своих перемещениях за последние две недели, после чего программа сама определит, были ли вы в опасных районах и имели ли контакты с заболевшими."

Так сказать - комунизм в действие 😁

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Сегрегацията е първата крачка към фашизъм.

☺️

indiec

Еврокомисарите се постараха да издърпат управлението на ковид-кризата към себе си (разпределение на ваксини, ценни указания за рестрикции и прочее) с мерака да налагат все повече властта си за сметка на националните държави. Но сметките определено не излизат - уж равното разпределение на ваксини се оказа не толкова равно (сравни Дания и България).

СЕГА - въвежадането на червени зони е още една стъпка в зачеркване на държавите, защото последните не се отчитат в начертаването на зоните.

А новината относно електронните сертификати и Б.Б. просто подчертава, КОЙ е корифеят в електронните комуникации.

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Всяко едно истинско магаре, като отиде на панаир, и види събралото се множество, се възгордява и започва да си показва магариите.И понеже не знае хорските езици (особено чуждите), отваря дълбоко гърло и почва да реве:''Иаа-иаа-иаа!'', с цел да Му обърнат внимание.

Всяка прилика на въпросния приказен дългоух герой с днешни лица е съвсем, съвсем случайна.Особено с едно конкретно лице.

Кара Колю

ИНДИЯ

The Health Minister Dr Harsh Vardhan on Thursday announced that CoWIN app's self-registration module will be released soon and it is mandatory to register with the app for the vaccination process. 😁

 

Кире

Щом дори и в Русия, Индия и Китай маркират хората, няма спасение... Ще трябва да се ваксинираме.

Влез или се регистрирай за да коментираш