Quantcast
Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена

Увеличаването на силите на НАТО в района на Черно море не е оправдано, твърди още водачът на руската делегация в преговорите в Брюксел
23 959
 Архив ЕПА/БГНЕС

България не се нуждае от допълнителна защита срещу Русия - това заяви руският зам.-министър на външните работи Александър Грушко в интервю за всекидневника "Комерсант", цитирано от БНР. 

Според  Грушко увеличаването на силите на НАТО в района на Черно море не е оправдано от гледна точка на реалните потребности на гарантирането на сигурността в района.

“Казват, че Румъния и България трябва да бъдат защитени, защото са членки на блока. От кого да бъде защитена България? От Русия ли? България стои върху костите на руските войници, пожертвали живота си за освобождението ѝ”, заявява Грушко, който беше начело на руската делегация по време на преговорите с НАТО миналата седмица в Брюксел.

По думите му Северноатлантическият алианс се нуждае от противник, за да оправдае съществуването и разширяването си.

Попитан какви военно-технически мерки ще предприеме Русия, ако Съединените щати и НАТО отхвърлят исканията ѝ, Грушко отговаря: “Всичко ще зависи от това как ще се развива ситуацията и какъв военен потенциал може да бъде задействан против нашите интереси”.

 

Още

Вучич не подкрепя санкциите на ЕС, но върви по европейски път

22.05.2022

679
Русия забрани на 963 американци да влизат в страната

21.05.2022

Обновена

2091
Как ще се развие войната в Украйна - три сценария

21.05.2022

Ян Матвеев

10409