Quantcast
Мрачните оценки за руската икономика стигнаха и до тв новините им | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Мрачните оценки за руската икономика стигнаха и до тв новините им

7 110
 EPA/БГНЕС архив

Мрачните оценки за бъдещото на руската икономика се промъкнаха в централните им тв новини. На съвещание в Държавната дума те не бяха спестени и от ръководителката на Централната банка Елвира Небиулина и от кмета на Москва Собянин. 

Небиулина съобщи днес, че последствията от западните санкции тепърва започват да се усещат, а Собянин заяви, че в столицата са застрашени 200 000 работни места. Думите на Небиулина бяха излъчени в централните новини на "Россия 24" на фона на оценката Путин, че санкциите са се провалили. Експертите казват, че в началото санкциите оказват влияние на финансовите пазари, а след това започват да влияят все повече на реалния сектор, т.е. на икономиката. 

Небиулина заяви: "Приключи периодът, когато икономиката може да съществува благодарение на запасите. Още през второто тримесечие, началото на третото ще влезем в период на структурна трансформация и ще търсим нови бизнесмодели. Икономиката ни влиза в сложен период на структурни промени, предизвикани от санкциите. Както казах, санкциите на първо място удариха финансовите пазари, сега е ред на икономиката".

 

Още

Икономиката ни е пораснала с 4% през второто тримесечие

07.09.2022

177
Таен доклад чертае тежко сриване на икономиката на Русия

07.09.2022

9594
КПКОНПИ проверява началника на кабинета на Нинова

05.09.2022

Обновена

2956