facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия гневна на Полша, защото не пуснала неин самолет за Италия

Варшава отказала прелитане на един от 14-те самолета с руска помощ за Рим
Обновена
11 879

Полша не е пуснала руски самолет с хуманитарна помощ за Италия да прелети над нейна територия, обяви един от най-известните руски депутати Алексей Пушков. Той е и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. Според руското военно министерство руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция разпространяването на COVID-19. На един от тези самолеги Полша е отказала преминаване през въздушното й пространство към Апенините. "Това е подлост на ниво държавна политика. Още повече, помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО", написа Пушков в Туитър. Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси.

Полски медии твърдят, чe руcкитe въoръжeни cили ca увeличили въздушнитe oпeрaции близo дo грaницитe нa НAТO и по този начин пробвали гoтoвнocттa нa aлиaнca пo врeмe нa пaндeмиятa. Твърди се, че има документ, в който се твърдяло, че Мocквa иcкала дa прoвeри гoтoвнocттa нa НAТO и врeмeтo зa рeaкция, която мoжe дa e зaбaвeна зaрaди измecтeния фoкуc към cпрaвянe c бoлecттa. Някoи oт cтрaнитe в Алианса вече мoбилизирaхa и aрмиитe cи, в пoмoщ нa нaceлeниeтo.

61

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полша обяви официално Русия за най-голямата заплаха

12.05.2020

4387 102
Собственикът на "Уолтопия" падна със самолета си

10.05.2020

Обновена

11055 59
Полша провежда избори без никой да може да гласува

10.05.2020

1661 9

Коментари

Страници

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ежедневно напоследък сме засипвани с примери за тържеството на евро-атлантическите ценности. 

Полша успя да надскочи всички. 

Браво, пшекита! Показахте ли на жабарите къде им е гьола, а? Показахте им!

Тъй им се пада! Ще ми пеят от балконите патриотични песни и ще искат помощ от Русия, вместо да съборят някой и друг паметник! 

lalluger

👍 

peniko

Ма тия верно са луди за връзване .... светът е пламнал, а те се грижат за готовността на НАТОто. Пожелавам им от сърце и на тях да им потрябва помощ.

mitkomm

Никой не им е виновен на руснаците.Трябваше през 1944г. да оставят ордите на Хитлер да изравнят Полша със земята, а те дадоха един милион жертви да ги освободят.Май не знаят правилото, че "Няма ненаказано свършено добро".Тия, поляците, не заслужават нищо, поканиха на парада германския президент, а не поканиха руския, те наистина се самозабравиха, но да не забравят, че живота се върти, никога не знаеш утрешния ден с какво ще те изненадаааа!А по- страшното е ,че/Скоро го гледах в историческите телевизии/самите поляци са избили повече евреи, колкото германците- за какъв народ става въпрос?!?

momon

Едните им крадат маските и медикаментите, другите не пускат самолети. Голяма сбирщина се оказа тоя ЕС и това нато.

Ференги

Ами ти стига си страдал тука, тъпчи чемаданите и марш към любимия китайски сибир.

Поканата се отнася и за останалите продажници.

Нема се пуашите, вече не е като през соца да ви държат в България насила с бодлива тел и немски офчарки.

momon

Я по-добре иди да те прегледа лекар,. Като гледам си жив пример на безхаберното ни здравеопазване. Не че някой ще може да ти помогне, но от време на време е добре да ти се прилага принудително лечение.

Sine_metu

Ср., 25/03/2020 - 04:17 (нов)

Ференги

Ами ти стига си страдал тука, тъпчи чемаданите и марш към любимия китайски сибир.

Поканата се отнася и за останалите продажници.

Нема се пуашите, вече не е като през соца да ви държат в България насила с бодлива тел и немски офчарки.

 

„Продажници“? А да си чул за крадеца, дето вика „Дръжте крадеца!“?

Ако не си, можеш да потърсиш огледало

Buridan
снимка на Buridan

Не виждам смисъл да се гневят на шляхта .  Решението е взето в баничария - и е напълно разбираемо - член на Нато моли врага за помощ . 

Особенно ясно лъснаха задниче части на набедените обективни медии - стожери на правдата и обективната информация  - като  се почне от BBC   през CNN , MNBC, SKY,  etc - нито дума за калем.  

В тежки времена си личи кой какъв е - за съжеление сме част от лицемерен , егоистичен  набеден "съюз " с фалшива идеология  и лозунгаджийство в олимпийски размери . 

mitkomm

Премиерът на Италия се обръща към Брюксел с молба за помощ. Комисията е можела да изпрати лекари, дори е имала желание да го направи чрез Европейския механизъм за гражданска отбрана... Оказва се, че възможностите и са ограничени. В нейно разпореждане са една медицинска група, три мобилни медицински поста и две мобилни лаборатории. За помощ от Европа не може и да се мисли.

Тогава Конти провежда разговор с Путин и получава моментално обещание за помощ. Старият чекист от десетилетия притежава умението за свръхсложно мислене- ще направи една реална тренировка.Вероятно евро-атлантически солидарната с Италия Полша не е дала коридор. Затова се отиграва резервния маршрут - над проливите...

Но... Да живее евро-атлантическата "солидарност"!

Ференги

Отдавна никой в Европа не верва на вежливите московски самальоти.

През 1968 един такъв уж помоли за аварийно кацане в Прага, след което на летището се изсипаха няколко десанта и започна окупация.

 

В другата тема виден кремълски активист извади прецедент за данайци носещи подаръци.

Като гледам точно тук му е мястото.

Не им вярват на руснаците и има защо.

 

А от руския плач за пострадалата натовска солидарност ми става смешно. Особенно като се сетя и за брацките им отношения с Украйна. Нали имаха бойна дружба, обща религия, обща военна база, дедовците им били воювали рамо до рамо... и какво стана? Хитрият руски мужик измами братския народ, заграби му полуострова и подпали братоубийствена война по-дълга от световната, а днеска вече се е ипъчил да учи Европа на лоялност.

 

Та, на туй православие ли му викат тъдява? Добри намерения? Почтенност?

Ихъ Тамъ Нетъ!!! 

geo_19

На някои колеги им препоръчвам лечение (не е от короновирус, по-страшно е... свързано с термина "фобии")

Hasta la vista

Гео, тоз е по-зле! Тоз е "русомразец", което е нелечимо заболяване и обикновено е вторичен ефект от някакъв вид странично заболяване, като трипер например, лепнат от някоя руска кака...

KTP

А от руския плач за пострадалата натовска солидарност ми става смешно.

Сигурен съм че и на италианците им става смешно... резултатите ще ги вдиш следващият път, когато ЕС гласува за продължаване на санкциите към РФ, но може и по-рано да се усетят...  

lalluger

Ясно е че в т.н. Европа си ходил само на екскурзии, щом се изказа "отдавна, никой и др. смешки". Ти прочети мнението на виенчани в някой техен сайт, за приемането на Албания и Македония в ЕС сега, по спешност - ще ти подскажа, защото виждам, че си неграмотен: ами австрийците искат да излизат!

Johnny2965

За полуострова - заграбили са го толкова, колкото заграбиха от Османската империя територията на днешна България. 

А че този полуостров бе незаконно отнет от РСФСР от един украинец, изпълзял до върха на СССР през 1954 г.?

мимето71

Поляците са болни на тема Русия,имат си закачка с тях от векове.

Не мога да разбера подкрепата от българи за обсебията им.Даже и по време на чума някои не забравят кой е истинския им враг,не могат да простят на руснаците,че не се оставят да ги разграбят в името на евроатлантизма.

Диагностик

Последната снимка на Путин:

 

https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/170/Image_8...

Invisible

  Не зная дали е заради точно тази снимка.

 

  "Песков попросил уничтожить телефон после съемки Путина в Коменнарке, ..."

Калпазанче

Русия утрепа русофобията. Факт. Особено на Балканите.

segal

Поведението на Полша е логично. Ако Италия се гътне от коронавируса, се вдига важността на Полша в НАТО и ЕС. Турция купи руски ракети, Америка спря да снабдява Турция с нови изтребители, а Полша веднага ги взе, измествайки Турция. 

Вова

Един е спрян от поляците. Другите тринайсет самолета от къде са преминали и що не са били спрени от .....?

Hasta la vista

Другите 13 са позаобиколили малко цяла Източна Европа, като са летяли над Черно море, Турция, Гърция та до Италия...И за разлика от поляците, турците и гърците не са такива ку@@и когато иде реч за хуманитарна помощ...

Вова

Представител на полското МВнР е заявил,че Русия не е искала разрешение от Полша за преминаване на руски военен самолет с хуманитарна помощ над нейна територия. 

 

Lyudmil Ivanov
снимка на Lyudmil Ivanov

Руската пропаганда е не по-малко заразна от коронавируса!

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Това , че имат многовековна вражда с руснаците не оправдава нехуманната постъпка на Полша. Много низко са паднали с това решение.
AFB

Ако беше истина, руското МВнР щеше да протестира, а не "най-известен депутат". Полското МВнР заяви, че въобще не е постъпвало искане за прелитане.

usmivko

Заглавието:

Туита на един руски депутат не означава Русия, както и туита на Сашко Йорданов не означава България, освен това не се вижда какво е публикувано.

Въздушния коридор не е през Полша, а през Турция,Гърция и Албания. Дали е имало искане за друг коридор, това могат да кажат полетните служби.

Руските самолети също летят и до Германия и САЩ, имаша такъв договор с НАТО и изглежда не е отменен. На радара често съм виждал Руслан да каца и излита от Хюстън.

Колко ще помогнат на Италия не знам, в предвид че Европа е пламнала, а Меркол и еврокомисарката са се завили през глава, но руснаците се подиграха на всичките русофобски манипулации за шпиони,гебревци и скрипали.

 

paragraph39

ВОВА,

НЯМА международноправни Пречки, при полет/разрешен или НЕразрешен/ на чужд ТОВАРЕН самолет над територията на държавата, екипажът да бъде помолен, или да бъде принуден, да направи междинно кацане там- за проверка на товара му!!! Още повече, пък, ако е заявено или се знае, че товарът е хуманитарна или медицинска помощ и товарният самолет НЕ е съпровождан от охраняващи го военни изтребители!

Очевидно и логично, Полша в този конкретен случай прави инфантилна ДЕМОНСТРАЦИЯ на русофобия и сбъркани ЕТАЦ! И с право Русия и Италия, а и целият цивилизован Свят, са ВЪЗМУТЕНИ от наглостта и инфантилността на управляващите сега Полша! А русофобите ликуват! ПФУ!

Meto_ot_Interneto

Свинщина

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×