Quantcast
Сказание за борбата на Бокочовека с ламята Пандемия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Жития и страдания

Сказание за борбата на Бокочовека с ламята Пандемия

5 860
Бокочовекът дава причастие на мома. Картина от началото на царстването му.

"Ако продължава да се следи внимателно ситуацията и се реагира гъвкаво, страната ни ще преодолее пандемията и ще стане ясно, че България е успяла да управлява най-добре кризата, засегнала целия свят". Бойко Борисов на работно съвещание.
***
Безбройни са чудесата на Бокочовека, които той извърши през лето 2020 - и дори малко по-безбройни ще бъдат те през лето 2021, когато според пророците ей сега, нине, присно и во веки веков ще сдаде властовия багаж, за да се отдаде на християнски подвизи, защото както е казано из Писанията, не можеш да служиш на двама господари, сиреч човек трябва да си избере или духовен живот, или светски - не може и двете. 
(Тука има една подтема и разклонение в житието, които ще разработим друг път - как Бокочовекът излъга всичките си господари, построи два противоположни горивопотока и ги обедини в газов Ин и Ян.)
***

Появи се на света ламя на име Пандемия и започна да яде хората по Земята поголовно, без оглед на пол, възраст, вероизповедание. 
Но имаме у нас един велик подвижник на фолклорно-битовото християнство - Бокочовека, в миру Бойко. Той с умна молитва и набиване на канче човеколюбиво ръководи и светската власт, като на няколко пъти през изминалата година отмени пандемията у нас. И тя биде победена, и се изтегляше към другите държави, но после пак се връщаще и пак се случваше да поизяде някой мирянин като в другите държави, че и малко повече.
Астролози и статистици разпространяваха лъжливи данни, че Пандемията у нас яде повече миряни, отколкото в другите страни и народи. Но статистическите данни и тълкуването им са от Лукавия, важното е с какъв материал работиш и чие спасение да приоритизираш. Който вярва истински - ще се спаси, дори да е стигнал до стълбището на болницата в безпомощно състояние. Пък и в крайна сметка, дори да пострадаш за правата вяра, това е най-голямата награда за истински верующия.
Другите царе и народи погиваха, без да имат такъв могъщ Хранител и Спасител.
А Бокочовекът беше такъв хранител, че можеше да нахрани всеки с двеста. И той нахрани милиони. Набиваше акъл и висш промисъл на всеки около себе си, така че в крайна сметка мнозина оцеляха и се спасиха, а далновидните забогатяха. 
Бокочовекът газеше ламята с джипката си, като кръстосваше градове, тангенти, чукари, тунели, сборове и седенки, и навсякъде целуваше вярващите, за да ги учи да не се страхуват. 
Същевременно заповяда на най-смелия Джангър-Мангър Масконеносец да се ваксинира публично, за да покаже смирение. 
Но Бокочовекът в същото време смело целуваше икони, сам пребори вируса със силата на организма си, като непрекъснато изцеляваше и други болни със словото си.
Понякога с едно движение на телефона си успяваше да измъкне някой страдалец от зъбите на Ламята, за да го настани за активно лечение във ВМА и други лечебници за Избрани.   
Много хора спаси еднолично Бокочовекът, много пъти срази ламята, но тя пак се завръщаше. Той пак я унищожаваше чрез словото си и хората ликуваха, и показваха ликовете си над маските, което не беше биологически разумно, ала утвърждаваше вярата им в безконечния живот. 
Бокочовекът ни дари безсмъртие, ибо не се ли страхуваш от смъртта, тя не може да има власт над теб. 
Не се страхувай от смъртта, страхувай се от главния прокурор, проповядваше Бокочовекът и много хора го послушаха, и много се спасиха. 

Още

В 8 от 16-те факултета на СУ ще се учи присъствено

20.09.2021

3646
Кунчев: Ако се държим като идиотите на Европа, ще ударим икономиката

15.09.2021

6996
Учениците до четвърти клас няма да носят маски в час

08.09.2021

Обновена

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

407