Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Кой превари...

04 Юли 2018

Екип на "Телеграф" обикалял по морето да яде остатъци от ресторантска храна. Така си обясняваме няколко заглавия по темата. В ситния шрифт не знаем какво пише, защото нямаме капацитет да четем толкова сложни текстове и гледаме да се ориентираме от големите букви. Ето заглавията: "На морето пълнят чушки с недояден кускус от закуската"; "Нахапани кюфтета стават на карначета"; "Туршия посред лято на ол инклузива". И най-драматичното: "Кой превари, той завари за пържолите". Как недоядената храна се рециклира, за да не отива зян, сме чели и в оная статия на кулинаря пътешественик Антъни Бурдейн, да го прости Господ. 

Сигурно доста хора са против, но така или иначе в ресторанта ядеш каквото ти сервират. Така постъпват и в парламента - каквото им предложи КОЙ, гласуват си го. Медиен закон написал медийният човек Пеевски - ГЕРБ, ДПС и патриотите си го гласуваха културно и само 12 човека от БСП са против, а Антон Кутев заяви, че това е "изнасилване на обществото". Обществото не изглежда годно за съпротива, щото не са минали много години от последната въртележка: ние протестираме срещу Пеевски, ГЕРБ идва и подкрепя протеста, взема властта и легитимира Пеевски, който не идва на работа и никой не знае къде се намира, но внася закони.

"Кой превари - той завари" е положението с приема на гимназисти в София: "Майки на валериан", занича в аптечките "Стандарт"; "Наказват чиновници за грешното класиране след VII клас", подкарва с гегата жертвените агънца вестникът. Сигурно сте чували славянския библеизъм "козел отпущения" (изкупителна жертва) - означава да отпушиш клапата на напрежението, като резнеш главата на някое по-загубено добиче. Това е по-свободна трактовка, а в Стария завет е описано как на юдейския празник Йом-Кипур се коли агнец, телец и козел, а втори козел се пуска в пустинята - той именно е козелът на отпущението, който отнася в пущинака греховете на народа.

Търсете изкупителна жертва! 

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?