Quantcast
МОН обяви кои деца ще учат присъствено и кои вкъщи | СЕГА
facebook
twitter

Просвета

МОН обяви кои деца ще учат присъствено и кои вкъщи

1 378
 Илияна Кирилова

Подробна информация за учебния процес след ваканцията разпространи днес МОН. Списък кои деца ще учат присъствено и кои дистанционно може да се види в таблицата в края на публикацията от този линк. Режимът касае седмицата след понеделник.

Практически в цялата страна децата от началните класове (от I до IV клас) ще учат присъствено. Това ще стане след тестване или при наличие на зелен сертификат (документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване). Изцяло в класните стаи ще се върнат децата от областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен. В областите Бургас и Стара Загора пък всички от V до XII клас ще имат занятия в електронна среда. В останалите 22 области вторият срок ще започне онлайн за отделни випуски от прогимназиалния и гимназиалния етап. В областите Добрич, Кърджали и Хасково някои класове ще учат от вкъщи само в отделни общини. Останалите ще се в клас.

От МОН припомнят, че режимът на обучение се определя на локално равнище със заповед на РЗИ. Според националния план за справяне с пандемията едни и същи ученици не могат да учат онлайн повече от една седмица без прекъсване. Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 13 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Вчера МОН съобщи ситуацията и конкретно в София:

  Още

  Учениците не разбират смисъла да учат математика
  Как се става художник от дистанция?
  МОН променя наредба за децата от Украйна

  15.03.2022

  Обновена

  СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

  2931