Quantcast
София е наложила смешни глоби за непочистените от снега улици | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

София е наложила смешни глоби за непочистените от снега улици

Общината не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота, коментираха от "Спаси София", които изнесоха данните
3 925
 bTV

Въпреки постоянните уверения на кмета Йорданка Фандъкова, че Столична община контролира зорко работата на снегопочистващите фирми и че администрацията ги глобява сурово за непочистени улици, фактите сочат друго. Гражданската организация „Спаси София“ съобщи, че през 2021 г. общината е наложила глоби за некачествена работа в размер на едва 438 905 лева при положение, че столичани са платили за лятно и зимно почистване около 88 400 000 лв. Така санкцията излиза приблизително 0,5 на сто от дадените пари.

Най-смешни са наказанията, наложени за почистването на районите „Люлин“ и „Красно село“ - 2 200 лв., заедно с глобите в „Красна поляна“ – 1 900 лв. и „Сердика“, „Илинден и „Надежда“ – 7 310 лв. Във "Връбница", "Нови Искър" и "Банкя" глобата за снегопочистващата фирма е 9 950 лв. 

След всеки сняг, с който зимата "изненадва" управляващите, те ни уверяват, че фирмите ще бъдат глобени. Официална справка показва, че това е лъжа и че Столичната община не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота. Градът ни е в пълна анархия. Но вместо да се налагат глоби, с които Общината да принуди частните фирми да си вършат работата съвестно, се бездейства. Предвид неслучайните собственици на тези фирми, бездействието поражда съмнения за зависимости и корупция за милиони по най-високите етажи на Столична община. Отговорност за тези „видими резултати“ не носят просто поставените за зам.-кметове или директори на Инспектората лица, изпълняващи функциите я на чадъри, я на бушони. Отговорност носи кметът Фандъкова, чието лошо управление доведе градските системи до колапс!“, коментираха от „Спаси София“ във Фейсбук.  

  

Още

Насред енергийната криза София се оказа с 5 ледени пързалки

02.12.2022

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

3465
Фасадата на театър "София" се ремонтира "като баня"
GPS-и на деца със специални потребности ще дава Столична община

24.11.2022

225