Quantcast
Асен Василев договаря в САЩ нови енергийни проекти | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Асен Василев договаря в САЩ нови енергийни проекти

3 611
 БГНЕС
Асен Василев

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение във Вашингтон, начело на делегация, в която са включени министърът на енергетиката Александър Николов и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

По време на посещението във Вашингтон вицепремиерът Василев и водената от него делегация ще имат срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за развитие и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и др. Основните теми на разговорите ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени.

Също така делегацията ще има среща с представители на американския бизнес, организирана съвместно с Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за ядрена енергетика (NEI).

Визитата на енергийния министър Александър Николов в САЩ ще продължи с посещения с Питсбърг, Хюстън и Далас.

Още

Правителството омеси клисаво тесто за 1.1 млрд. лв.

28.06.2022

ВАСИЛ НАНЧЕВ

1668
Телата на 46 мексиканци са открити в ремарке край Сан Антонио

28.06.2022

714
Путин рязко втвърди тона към САЩ заради абортите