Quantcast
Google спира парите за сенатори, гласували срещу избора на Байдън | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Google спира парите за сенатори, гласували срещу избора на Байдън

5 480
 ЕПА/БГНЕС

Компанията Google, собственост на холдинга Alphabet Inc’s, обяви, че през този изборен цикъл няма да прави дарения към нито един член на Конгреса, който е гласувал срещу признаването на резултата от президентските избори в САЩ, в които за победител бе обявен Джо Байдън.

По-рано този месец, след щурма на протестиращи в Капитолия, технологичният гигант замрази временно всички дарения за политици, за да преосмисли и преразгледа политиката си в тази област.

“След това преразглеждане Бордът на NetPAC реши, че няма да прави никакви дарения през този цикъл към нито един член на Конгреса, който е гласувал срещу признаването на резултатите от изборите", се казва в изявление на Google.

След инцидентите от 6 януари, когато стотици привърженици на бившия президент Доналд Тръмп атакуваха и нахлуха в сградата на Конгреса, републиканците изведнъж се оказаха в ситуация, в която няколко големи корпорации замразиха своите дарения за кампании и заявиха, че ще преразгледат своята политика за дарения. 

Освен Google, сред компании, които заплашиха да ограничат ресурсите, отпускани на републиканците, бяха AT&T Inc, Comcast Corp, Amazon.com Inc и Verizon Communications Inc. Първите две фирми, например, са сред най-големите корпоративни донори във Вашингтон.

Ключови думи:

САЩ, Конгрес, Google

Още

Байдън: Сигурен съм, че ще се срещна с Путин през юни

08.05.2021

1418
Ню Йорк се завръща към нормалното на 19 май

07.05.2021

761
Четвърти американски щат въвежда разстрел като начин за екзекуция

07.05.2021

2607