facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Видео показва как се лепи коронавирусът в ресторант

Клипът идва от Япония и насърчава миенето на ръце
7 423

Популярен японски клип показва как COVID-19 лесно може да се разпространи сред група хора в заведение за броени минути. Експериментът е проведен от организацията NHK съвместно със здравни експерти.

Във видеото се вижда как 10 човека влизат в бюфет ресторант, подобен на тези на круизните кораби. Един от тях носи "заразата" - ръцете му са покрити с флуоресцентна боя. Той си взима храна, след него и останалите, после всички заедно сядат на една маса. В края на експеримента лампите се гасят, а ултравиолетова светлина показва къде е "полепнал вирусът".  Светещата боя е навсякъде - по чиниите, по приборите,  по ръцете и дори по устата на трима от доброволците.

Доктор Джон Никълс, професор по патология в университета в Хонконг, обяснява, че подобни експерименти са чудесна илюстрация колко бързо и лесно плъзва всеки вирус сред хората, особено когато не си мият ръцете.
 

 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Опитни зайци

27.11.2019

383
И министри гладуват

15.11.2019

ВЕСЕЛ ЦАНКОВ

1662
В Русия готвят експеримент за минаване на 4-дневна работна седмица

17.09.2019

1207 26

Коментари

Дохс_Читем

Извод: да въведем извънредни мерки, докато не бъде намерена ваксина и не изградим имунитет срещу флуоресцентната боя.

slavabg

Това пък видео показва, че няма коронавирус, има коронни номера:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=MsEIQzkcRZk&feature=emb_logo

 

д-р Керол Бейкър CDC /Център за контрол и превенция на заболяванията. - Просто ще се отървем от всички бели хора в Съединените щати 😚

Васик

А как изведнъж японците минаха на вилици и лъжици? Май нещо послъгват.

Джиджи

Май нещо послъгват.

Ми то, вас ако не ви послъгват, отдавна няма да сте живи ... 😂

Никса

Голям праз с една дума от коментарите по-горе!

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Видеото показва единствено как се разпространява флуоресцентната боя. Що не пробваха с блажна боя или с мазут например?

Или са изчислили, че предаваемостта на този вирус съвпада с адхезията точно на флуоресцентната боя?

Epikur

 

  

  В нашите ресторанти, ролята на "единият човек" се изпълнява от персонала. Едва ли някой може да научи човек, който от малък е живял между примитивни и нечистоплътни хора, като възрастен да си измива ръцете. Особено след посещение на тоалетна. А такива хора днес са в кухнята, сервитьори и друг обслужващ персонал в многобройните заведения за обществено хранене. Така че...кауза пердута !  Добре че сме ваксинирани с "българската ваксина" БЦЖ.

АдМин

"Експериментът е проведен от организацията NHK"

Организацията нещо като НПО или ООН?

Така е като се преписва и превежда с Гугъл без да има каквато и да е мисъл, вложена в дописката...

И защото съм добронамерен към мисирките и другите джуркалисти и обикновени блондинки, ще им кажа какво е това. Nippon Hōsō Kyōkai (NHK) е национална корпорация за телеразпространение на Япония (по Уикипедия)

Джиджи

Nippon Hōsō Kyōkai (NHK) е национална корпорация за телеразпространение на Япония

Голем праС ... 😊😝

Under_My_Thumb

Разговор на Председателя на Българската асоциация по патология Д-р Стоян Алексов с д-р Стойчо Кацаров за мнението на европейските патолози за коронавирусната инфекция (не пандемия, не епидемия, а инфекция)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=QmnapGB4CBY&feature=emb_logo

pasamaz

👍

Джиджи

коронавирусната инфекция (не пандемия, не епидемия, а инфекция)

Ако не ти е известно, ИНФЕКЦИЯ значи ЗАРАЗА. 👀

Muktata
снимка на Muktata

Кльон кльон кльон ... 🐔 Ковидизмът е корова атрофия. Бързо и тежко видиотяване на поразения.

nottheone

за видеото не знам, ама гледам от 2-3 семици бацко със се по-забележим индо-китайски тен.

некой от професорите около него - или пък адептите му тука от форума - требе да го светне, че ув-то може и да трепе вируса, но е основна причина за най-злокачествения тумор сред еврпеидите. та по-кротко със солариума де.

geo_19

Извадка от интервю на д-р Йонко Мермерски:

 

-В медиите се появи информация, според която Доналд Тръмп е настоял болните да се  облъчват с УВ светлина, както и  да приемат  дезинфектанти. Това вярно ли е?

 

-Това беше поредното извращаване на новините. Думите му бяха  извадени от контекста на новините по СиЕнЕн. Знае се, че тази медия е  пропаганден канал на демократическата партия. Преди Тръмп да говори по темата, той много дълго се подготвя с екипа си.  А за какво всъщност става дума - има една компания, която при тежко болни пациенти, към тръбата за интубиране интегрира ултравиолетов диод, който пряко чрез облъчване през трахеята убива вирусите. Другото нещо, което екипът на Тръмп е обсъждал, е дали е възможно при интубираните тежко болни, чиито дробове са силно увредени от вируса, да се използва някакъв вид казано общодостъпно „дезинфектант“. Но в никакъв случай не става дума изобщо за тези, с които се пръскат повърхности или белина. Прополисът, например, е дезинфектант. Този общ термин включва много различни неща. Проблемът идва от това, че хората не четат повече от 7 думи в една новина. Най-интелигентните четат до 23-та дума.  Представете си какво се получава когато едни думи се извадят от контекста и се сложат в  голямо заглавие.  Американският президент не си е измислил такова нещо. Спомням си, че преди години зимно време ни облъчваха с УВ-лъчи за имунитет, витамин Д, против вирусите и т. н.

 

https://frognews.bg/inteviu/ionko-mermerski-pred-frog-niama-iznenadam-ako-mejdu-shtaba-premiera-vaznikne-protivorechie.html  

gpc

Има ли значение? Дори и да не се приеме буквално, предложението му пак е пълна глупост, за всеки който се занимава с вируси. Практически всичко, което убива вируса - дезинфектанти, ултравиолетова светлина и т.н. е в такива концентрации, че ще убие и твоите клетки, ако го използваш в тялото. Мислиш ли, че след толкова години търсене на лекарства срещу вируси имаме толкова малък успех и точно пък Тръмп е дал гениалната идея, която ще спаси света, но не е хрумвала на никого преди това?

Васик

В България са направили видео как Бай Ганьо качва детето си в количката за пазаруване и управителят на магазина се смее добродушно.

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

Йонко Мермерски е един долен мошеник, който от години шета по българските медии, представяйки се за учен и професор в Америка. Човечецът май е бил докторант някога, но със сигурност не е помирисвал наука - отнема 15 секунди да се провери, че няма нито една публикация в живота си. За сметка на това е наследил и невежеството, и нахалството на баща си.

 

geo_19

Бащата:

 

 Има една много ефективна рецепта, за която през годините на мен и на баща ми са се обаждали хиляди хора да ни благодарят. Тя е не само за предпазване от този коронавирус и от патогени, но е и за цялостно пречистване на организма. За целта се взимат 4-5 скилидки чесън, по една супена лъжица червено вино, бял оцет и зехтин, и се смесват. Скилидките чесън предварително се пасират на каша. От еликсира се взима по една лъжица сутрин и по една вечер. Тази смес стига за два дни, но може да се взима редовно. Не се притеснявайте, миризмата на чесън няма да е силна в тази комбинация, а ползите за пречистването на цялата храносмилателна система от патогени е огромна. Прочиства се също устната кухина и черния дроб. Тази рецепта е както за превенция от коронавируса, така и при заразяване с него.

HBK

За кой ли път:

 

1. Вирусът (който и да е той) е повсеместен – във въздуха, водата и храната. От него може да се предпази само човек, който не се храни, не пие вода и не диша въздух.

 

2. Заразяването с вируса (който и да е той) е неизбежно; това не означава непременно, че тестовете ще се позитивират, че заразените ще се разболеят и че разболелите се ще починят. Въпреки, че всичко от това е възможно (30-40 % от заразените се разболяват, а значително под 1 % от заболелите – почиват).

 

3. МАСКИТЕ СА ВРЕДНИ. По начина по който болшинството хора ги употребяват, те (маските) представляват торба от вируси, вместо да бъдат филтър за вируси. Да се сменят през 2-3 часа значи 30-40 лв дневно за всеки член от семейството. И всеки да носи със себе си контейнер за замърсените маски. Горе-до;у същото е и със миенетео на ръцете; за да бъде ефективно действието трябва да бъде извършвано 40-60 пъти дневно (за не по-малко от 20-30 сек) и последвано от дезинфектант.

 

4. Физическото изолиране е КОНТРАПРОДУКТИВНО, а за някои хора дори ФАТАЛНО. Дори не си заслужава да обяснявам защо.

 

5. Зад препоръките за масово тестване (скъпоструващи тестове), масова употреба на маски, очаквана масирана агитация за ваксини (с несигурен ефект) и реклама на медикаменти за лечение (с още по-несигурен ефект) е твърде вероятно да се крият нечистоплътни намерения на недобросъвестни производители и фармацевтични компании.

gpc

1. Вирусът (който и да е той) е повсеместен – във въздуха, водата и храната. От него може да се предпази само човек, който не се храни, не пие вода и не диша въздух.

Не преувеличаваш ли малко? Във водата и храната? Дори и да стигне до там, термичната обработка го унищожава. Трябва да си тъп или недобросъвестен, за да си мислиш, че единствената опция е да не пиеш вода и да не се храниш. А за въздуха - нали заради това трябва хората да стоят на разстояние един от друг? Или далече от хората няма въздух?

 

2. Заразяването с вируса (който и да е той) е неизбежно; това не означава непременно, че тестовете ще се позитивират, че заразените ще се разболеят и че разболелите се ще починят. Въпреки, че всичко от това е възможно (30-40 % от заразените се разболяват, а значително под 1 % от заболелите – почиват).

Не е неизбежно, а е въпрос на вероятност. Цифрите ти са по-близки до истината от преди, но все още не са верни.

3. МАСКИТЕ СА ВРЕДНИ. По начина по който болшинството хора ги употребяват, те (маските) представляват торба от вируси, вместо да бъдат филтър за вируси. Да се сменят през 2-3 часа значи 30-40 лв дневно за всеки член от семейството. И всеки да носи със себе си контейнер за замърсените маски. Горе-до;у същото е и със миенетео на ръцете; за да бъде ефективно действието трябва да бъде извършвано 40-60 пъти дневно (за не по-малко от 20-30 сек) и последвано от дезинфектант.

Маските вършат доста добра работа, за да предпазват другите, а не тебе. Заради безсимптомното разпространение на болестта няма как да знаеш кога си вирусоносител и има опасност да заразиш другите. За да е ефективна мярката, трябва от солидарност всички да носят маски. Това, че хората не ги носят както трябва показва или изобщо показва, че са тъпи, безотговорни, егоистични и не мислят за другите. Аз не се хваля с подобни качества, но явно хора като мен са малко.

 

4. Физическото изолиране е КОНТРАПРОДУКТИВНО, а за някои хора дори ФАТАЛНО. Дори не си заслужава да обяснявам защо.

Вредата е силно преувеличена, особено като вземеш предвид, че хората не го спазват. Ако се разходиш по улицата, ще забележиш. Обаче вървим в една посока, която не е много хубава и ще се наложи нещата да станат по-лоши, преди да се подобрят пак. Дано не съм прав, но обикновено познавам.

 

5. Зад препоръките за масово тестване (скъпоструващи тестове), масова употреба на маски, очаквана масирана агитация за ваксини (с несигурен ефект) и реклама на медикаменти за лечение (с още по-несигурен ефект) е твърде вероятно да се крият нечистоплътни намерения на недобросъвестни производители и фармацевтични компании.

Алтернативите са строга социална изолация или масови трупове, последвани от строга социална изолация. Избери си най-малкото зло. Освен това, зад призивите за отваряне на икономиката не се ли крият също икономически интереси, че и политически? А като се разболееш от нещо, всеки път ли отказваш лечение, заради нечистоплътните намерения на фармацевтичните компании?

Васик

Според мен това видео показва нещо повече - че практически няма значение дали пипаш заразените повърхности с ръкавица или с ръка.

Талибан

Разговор на Председателя на Българската асоциация по патология Д-р Стоян Алексов с д-р Стойчо Кацаров за мнението на европейските патолози за коронавирусната инфекция (не пандемия, не епидемия, а инфекция)

Стойчо и Стоян са открили youtube. Резултатът:

 

"Коронавирусната инфекция е инфекция, която не води до смърт. А грипните епидемии водят до смърт".

 

https://youtu.be/QmnapGB4CBY?t=553

 

Палец за Стойчо и Стоян 👍

Влез или се регистрирай за да коментираш