facebook
twitter

Автомобили

Opel сложи нов двигател на флагмана си

Моделът Insignia получи 1.6-литров мотор с мощност 200 к.с.
2361

Дилърите на Opel вече са приели над 155 000 поръчки за новото поколение на флагмана на марката - Insignia, който вече ще се предлага и с нова версия на досегашния 1.6-литров бензинов двигател - Direct Injection Turbo. Агрегатът може да се комбинира с шестстепенна механична или автоматична трансмисия, като ще бъде достъпен за версиите Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer и Insignia Country Tourer. След сериозната доработка моторът има намален разход на гориво – средно около 6.6 л/100 км, и отделя по-малко вредни емисии (въглероден двуокис) - 154 г/км. В серийното оборудване на моделите с автоматична скоростна кутия е включена и система FlexRide.

Двигателят има 4 цилиндъра, като развива мощност от 200 к.с. при 5500 об./мин. и максимален въртящ момент от 280 Nm в диапазона 1650-4500 об./мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 7.7 секунди, а максималната скорост на Insignia с този агрегат е 235 км/ч. Моторът е оборудван и с филтър за твърди частици - за бензинови двигатели GPF (Gasoline Particulate Filter), разположен близо до изпускателния колектор. Неговата цел е постигане на оптимален процес на регенерация (чрез окисляване на частиците, които се натрупват във филтъра).

По този начин 1.6-литровият двигател отговаря на най-високата екологична норма Euro 6d-TEMP, която включва и измерване на количествата на емисиите при реално пътно движение RDE (Real Driving Emissions) по обществените пътища. Този стандарт влиза в сила за всички новорегистрирани автомобили през септември 2019 г.

Новата генерация на Opel Insignia разполага с голям брой най-съвременни технологии, като адаптивен круз контрол, Intellilux LED матрични предни светлини и ергономични седалки AGR, със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. - инициатива за подобряване здравето на гърба).

Във флагмана на марката може да се монтират още системите Multimedia и Multimedia Navi Pro, чиято цел е да подобрят функционалността на автомобила. Те включват голям цветен сензорен дисплей с диагонал до 8 инча, а като опция може да се поръча и дисплей на предното стъкло пред водача.

Цените на модела с новия двигател в България започват от малко над 50 000 лв. - за версията с 1.6-литров двигател, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Ключови думи:

автомобили, Opel
Все още няма коментари

Още

Легендата Porsche 911 смени поколенията

29.11.2018

550
Continental елиминира мъртвите точки пред водача

15.11.2018

457
Системи от бъдещето, които ще променят автомобилите

15.11.2018

771

Влез или се регистрирай за да коментираш