facebook
twitter

Видео

Адв.Хаджигенов: Президентът изпусна историческия шанс да не назначи Гешев

Сравнението между главния прокурор и Лаура Кьовеши е все едно между вафла и тротоар, казва адвокатът в "Тук и сега със Светла Петрова"
21 783
Николай Хаджигенов в "Тук и сега със Светла Петрова"

"За целия си мандат Румен Радев имаше една смислена възможност да изпълни президентската институция със съдържание - като не подпише указа за назначаването на Гешев и артикулира ясно защо. Аз на негово място бих подал и оставка. Това щеше да има отзвук в цял свят. Подобно действие щеше да го върне на бял кон. Времето е такова, че изисква хора, готови да се борят докрай. За съжаление, Радев не е такъв. Той, общо взето, случайно стана президент", заявява адвокат Николай Хаджигенов в "Тук и сега със Светла Петрова".

Posted by вестник Сега on Wednesday, February 5, 2020

"За целия си мандат Румен Радев имаше една смислена възможност да изпълни президентската институция със съдържание - като не подпише указа за назначаването на Гешев и артикулира ясно защо. Аз на негово място бих подал и оставка. Това щеше да има отзвук в цял свят. Подобно действие щеше да го върне на бял кон. Времето е такова, че изисква хора, готови да се борят докрай. За съжаление, Радев не е такъв. Той, общо взето, случайно стана президент", заявява адвокат Николай Хаджигенов в "Тук и сега със Светла Петрова". 

"Питането на главния прокурор до Конституционния съд е правен абсурд. Главният прокурор е юридически неграмотен. По въпроса за имунитета на президента има написани куп учебници, но той не знае и ползва КС като юридически консултант. Прокуратурата от 1989 г. - от т.нар. освобождение, е политическа проститутка. Това не е институция, която брани правото и се бори с престъпността, а се поставя в услуга на всяка управляваща партия. Така стигнахме до Гешев. Сравнението между Гешев и Кьовеши е все едно да се сравнява вафла с тротоар. Гешев е примитив - интелектуален и правен, за разлика от Кьовеши. И за разлика от Кьовеши Гешев няма резултати. Затова той си "гледа" делата по телевизията", аргументира се адвокатът.

Хаджигенов анализира и кой може да вземе бизнеса на Васил Божков. "Двама са - Борисов и Пеевски. Може да действат заедно и поотделно. Преследването на Божков е примитивно отмъщение и нападение. Никой не е по-силен от репресивния апарат на държавата, когато говорим за тоталитарна държава", обяснява той.

Прогнозата му е, че ВСС няма да разгледа незаконното пускане от Гешев на СРС-атата на президента. "Във ВСС има само двама - трима свестни юристи. Политическата квота дирижира работата на ВСС, който търпя Цацаров и избра сега Гешев. Политическата квота трябва да бъде премахната. Не виждам нищо положително. 10 години търпим Борисов. Колкото той и ГЕРБ се изкачват по-високо, толкова България слиза по-надолу.  Корабът потъва по график, вода постъпва нормално. Докато търпим това, ще става по-зле. Реално никога не сме били свободна държава, сега вече сме в развития социализъм," добавя Хаджигенов.

Още

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

24.06.2020

4803 36
Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

11863 21
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

7917 8