facebook
twitter

Видео

Нели Куцкова: Има срастване на престъпност и властимащи

11 540

"За всекиго е ясно, че има срастване на престъпност и властимащи. Във всеки евродоклад се казваше: "Има воля, но няма резултати", напомни съдията от Апелативния съд Нели Куцкова пред зрителите на "Тук и сега със Светла Петрова". 

Ефект от мониторинга върху съдебната система имаше, но това беше за малко - в годините преди да влезем в ЕС и през първите години на членството, обясни Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите. 

Клипът, който бе сниман в Съдебната палата наистина бе гнусен, но този случай просто бе използван за да се атакува председателя на ВКС Лозан Панов, категорична е Куцкова. В същото време абсолютно неверни бяха думите на главния прокурор, че системата за случайното разпределение е "пробита система". "Имало е един опит и той е неуспешен. Кой е по-вреден за правосъдието - Лозан Панов, който разрешил един клип, който я сте гледали, я не - или Иван Гешев, който директно излъга", попита Куцкова.

"Прокуратурата има вътрешна субординация, почти като в армията. Председателят на върховен съд е само административен ръководител, той няма такива властови функции. Затова - не знам на кого пречи Лозан Панов", обясни Куцкова. 

"При такива големи обвинения - с арести, изземвания и т.н. - е много добре да издържи обвинението, за да не плащаме всички после по закона за отговорността на държавата, каза Куцкова визирайки делата срещу бившия хазартен бос Васил Божков. 
 

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

24.06.2020

4459 36
Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

11535 21
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

7621 8

Коментари

maestrata

Лаура Гешьовеши!👮

Антей

 

Само един въпрос,

ако позволите г-жа Куцкова: Кой пише новите закони в България?!

 

Защо няма категоричност в текстовете на Закона.

Как е възможно твърдението: добри са законите, но няма воля да се изпълняват.

 

Щом няма воля, значи че - законите нито са добри, нито са закони!

Е, затова - така!

 

⚓️

 

 

Begemot
снимка на Begemot

Интересно ми е да слушам гостите, но  се затруднявам: водещата говори повече от тях, някакъв  неин монолог се получава. Ако продуцентът на предаването си даде труда със секундомер да измери времето на говорене на водещата и на госта /гостенката, може доста да се изненада. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Ето, това се търси.

Нямало било алтернатива.

Има!

Класическа картинка на съдия, това е госпожа Нели Куцкова.

Точна, ясна, внимателна и весела.

 

Върл съм фен на тази жена.

От много години, повече от 20.

И никога не ме е разочаровала.

От времето, когато се возихме заедно в трамвая.

Минаваше трамваят зад Софийския градски съд при БНР и аз, без да се усетя, на глас казах нещо невъзпитано за съдиите по повод, който вече съм забравила. Една жена с дълга конска опашка се обърна към мен и възпитано, спокойно, внимателно, аргументирано и обстойно ми обясни, че съдиите работят според Закона и не могат да осъдят никого без достатъчно и годни доказателства. Не се запознахме тогава, но не можех да не я запомня, най-малкото заради срама от избързалата пред мен моя глупост.

След няколко години вече всички знаехме името ѝ. На тази читава нормална компетентна умница. Да е жива и здрава, както и всички читави съдии.

cymen

Гнус ме е от висши магистрати, които търсят и прибират пари от чужди държави. Още по-гнус ме е, когато същите тези тръгват да дават оценки. А водещата наистина трябва да млъква понякога!

първолета

Госпожа Нели Куцкова е достолепен съдия с характер. 👍

Добър избор за събеседник. Но и аз към водещата - сякаш сте позагубили рефлекса си на водещ, дълги обяснителни въпроси, намеса в чуждата мисъл и довършването й, говорене повече отколкото поканения за коментари..., както и плъзгането по много и различни теми. Някак Панорамно излиза. Надявам се да коригирате стилла на водещ. :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×