Quantcast
Бул. "България" в София: готово е, но не е хубаво | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бул. "България" в София: готово е, но не е хубаво

Ремонт за много милиони отново се превърна във фиаско, коментира "Спаси София"
24 745
 Спаси София

Ремонтът на столичния бул. "България" е недовършен и некачествен, сигнализира "Спаси София". "6 месеца след "завършването" на ремонта на булеварда за 14 млн. лв., тротоарите все още не са готови, а "готовите" части не са хубави", пише организацията във Фейсбук.

Публикувани са и снимки, на които се вижда, че по ремонтирания западен тротоар има множество проблеми, неравна настилка, изкривени шахти, напукан асфалт. Бордюрите са високи и липсват на скосявания, които са задължителни по наредба. "Незаконно заграбени общински терени от автосервиз "Друмник", заради които тротоарът е прекъснат, а хората минават по пътното платно. Ремонтът вместо да поправи тази грешка, се съобразява с незаконната ситуация", констарира "Спаси София".

Друг проблем е липсата на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици. Строителни отпадъци, късове бетон и отломки са разхвърлени по целия обект. Ремонтът на източния тротоар пък изобщо не е започнат и той остава пълен с дупки, пропадания и кал, а в някои части е превзет от коли. "Освен огромното закъснение, ремонтът е половинчат, некачествен, недовършен и неизползваем", категорични са от "Спаси София".

"Незабавно ще изпратим искане до отговорния зам.-кмет по строителството за предоставяне на план-графика, предвидените санкции, както и причините и хората поради които ремонт за много милиони отново се превърна във фиаско! Очакваме и незаконно заграбения тротоар при автосервиза незабавно да бъде освободен и удължен!", пише още организацията.  Сметката за цялостното преасфалтиране на бул. "България" се очаква да бъде 13.8 млн. с ДДС. Общината сключи договор със строителната фирма "Трейс" през лятото на 2018 г.

56

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Трифонов изправя сценаристи срещу Борисов и Нинова

28.02.2021

Обновена

4039 35
Обезщетенията за опасните софийски шахти са от 5000 до 60 000 лв.

25.02.2021

538 1
Соня Йончева и Пласидо Доминго ще пеят на жълтите павета

21.01.2021

1413 3

Коментари

Страници

Nick F

За съжаление това не е новина, а поредната констатация. 

hahobg

Гарантирано от ГЕРБ 

💩

НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ

Голема работа. Че напраиме ремонт на ремонто

Hasta la vista

Да повторим, че онова, дето Буци/герб построи за 10 години, няма да можем да го ремонтираме за 100...Но за сметка на това чекмеджето се пълни редовно...

Калпазанче

Шайката на Чекмедже бабаит пак се прочу с безобразните кражби, липса на инвеститорски контрол и некачествени строителни дейности. Безнаказаност на продължаващата корупция, а Столичната община стана касичка на шайката айдуци.

Незабавна оставка на учительницата по съвеЦки и цялата пасмина мародери!

Гласувайте срещу тези боклуци!

last

 

Що ли не се учудвам... Вече десет години - само  хвалби и фанфари... За нескопосаната герберска управленска самодейност...

The Pal
снимка на The Pal

...и никой гербераст не иска да погледне стартови позиции по БВП на БГ и Румъния и сегашно положение. А това е най-добрата характеристика на управлението (ако изобщо може да се нарече така) на шебеците. 10 години крадене, съвпаднало с донорството на ЕС към най-бедната страна.

И каква радост - нов завод за ФАРОВЕ, вкл. за Дачии

ДВЕПМ !

Гюнтер Валраф

Хронология на мутренските изцепки:

Бойко Борисов:

3 април 2015 г. – „До 4 месеца ще изпреварим Румъния“

19 февруари 2016 г. – „До 6 месеца ще настигнем Румъния“

21 март 2016 г. – „Ние Румъния отдавна сме я изпреварили във всяко едно отношение“

Su38

Това да ти прилича на едни колеги тук?

whoever1

трейс явно яко плаща

Константин Матеев

Когато има определено количество пари, предназначени примерно за ремонти, те могат да се похарчат така, че да стане хубаво, но може и обратното да се получи, както напоследък доста често става с обществените ремонти. Не е ли крайно време красотата да стане един от критериите при възлагане на обществени поръчки за такива ремонти? Защото сега такъв няма - понякога се влагат не чак толкова евтини материали, за да се получи пълна грозотия, а може със същите пари да се постигне нещо съвсем различно от естетична гледна точка.  Някой ще каже, че това е субективно. Не, не е, но ще се отрека от мнението си, ако се намери поне един, който да харесва как изглежда сега подлезът пред НДК -  грозно, разбито, похабено, отвратително само няколко години след поредния ремонт, а за капак е протекъл и фонтанът отгоре, та само леген отдолу още не е сложен за събиране на водата. Това е пълна отврат, постигната с нашите пари! 

риболовец 5

  Вече никой не разбира от строителство.

  Нито възложители, нито изпълнители.

   При частното не е така.

Rosen Nedyalkov

Вече 15 месеца живея в това гето. Кофите за боклук са на такова разстояние от блока, че ако сме в локдаун ще трябва да пускам SMS, за да си изхвърля боклука. От блока до съседната улица тротоар НЯМА. Ами...това е положението. Пей сърце!

Solace

Ама блоковете са толкова нагъсто, че може да си предавате боклука на ръка от вкъщи до контейнера...

hamel

😂👍

Led Eisblock
снимка на Led Eisblock

Заплакали за мизерията с тротуарите по бул. България, ами ако минат по улиците на кварталите от двете страни на булеварда? Особено над Т.Каблешков. Там какво е?!


Подобна кочина е трудно да се представи дори за Африка. Когато съм минавал през тези улици там (не, че другите вътрешните улици на София са по-свестни!) изпитвам неистово желание да вържа на въже и влача по тези улици на буксир кметицата и антуража 'и!

 

И ей Богу, не съм кръвожаден човек, но при този казус ... не знам.

 

Абсолютни дилетанти, палачори и некадърници!

emo1971

Престъпници уважаеми колега по форум, неизлечими тежки криминални престъпници, понеже са едновременно мафиоти, в смисъл, че действат организирано, имат строга йеррахия и железни на този етап политически протекции, гарантиращи им пълен имунитет срещу правосъдие, а също така, съвсем естестввено са и абсолютно безсъвестни, невероятно нагли и втрещяващо арогантни... крадци и лъжци... Не може да се очаква, такива хора да ги е грижа за Вашето мнение, касаещо видимите и осезаеми резултати от техните... системни и брутални престъпления, даже напротив... Бъдете уверен, такива със сигурност Ви презират дълбоко за това Ви мнение, понеже колкото и да звучи невероятно, но те се гордеят с това си преднамерено избрано, а в някои случаи изглежда и патологично... социопатично поведение! Нещо повече, те най-вероятно и Ви се присмиват, по причина, че не постъпвате като тях, понеже за подобни креатури... това е сигурен признак за въпиюща простотия. Макар струва ми се да няма нужда, от доказателства за това което написах в този постинг дотук, но все пак, просто за примерче- Вчера, когато мнозина колеги по-форум бяха критикували под една друга дописка, поредни видими и осезаеми резултати от престъпната дейност на тази шайка, един от симаптизантите и, за когото подозирам, че се облажва по някакъв начин от тия престъпления, пряко или косвено (някой негов много близък роднина...маже дебело филията..) списващ понякога тук... с неприкрито злорадство написа-

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

И по-лошо ще става, споко, очертават се още четири години власт за Баце ви.

Стискайте зъби, скърцайте и ги чупете от злоба, твай положението.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Та твай положението.

За никакви дилетанти, палачори и некадърници не иде реч в случая. Невъзможно е да се направи по-хубаво, здраво, трайно и функционално, с прекалено малкото пари оставащи след кражбите. Твай просто, възможно най-добрия резултат от дейността на едни... Абсолютни престъпници...  

Balamurnik

Чакам назначените тролове да  обяснят как в някой квартал на  град от подобен мащаб в американски щат е същото или да питат що така с Навални...

Не спирам да се чудя на тези хора, но все имам надежда, че и те виждат как, по дяволите, се съсипва всичко и се краде, краде, краде.... Честно казано при тази наша, българска си нагласа, че всичко става с връзки и пари под  масата, ако построеното беше хубаво и качествено, никой нямаше да се заяжда за кражбите.

Но тази въпиюща наглост е дразнеща.  Нямат наяждане! 

Ivan Bangov

Чакам назначените тролове да  обяснят как в някой квартал на  град от подобен мащаб в американски щат е същото или да питат що така с Навални...

 

 За да не чакаш мнного, ето ти едно мнение от Русия /преведено от английски  ot  Quora/.

 

Борис Иванов
·
6 февруари
Живее в Москва
Какво би се случило, ако Алексей Навални бъде признат за президент на Русия, както Хуан Гуайдо бъде признат за президент на Венецуела, но от дори по-голям брой държави, отколкото в случая на Гуайдо (например от 150+ държави)?
Навални никога не е бил избран на нито една публична длъжност в Русия, местна или федерална. За кратко той работи за регионален управител и получи условна присъда от това (той се опита да пренасочи паричния поток от местния държавен бизнес с дървен материал към неговата фирма). Между другото, бившият му шеф е в затвора за подкуп.

Разбира се, в съвременния свят Навални може да бъде признат за трансформатор, елф или президент на Русия, защото много хора вече не се интересуват от реалността. Но няма никакви правни причини за това. И не мога да си представя, че много страни се съгласяват с това.

АдМин

Причините за този абсурд са ноторно известни и се свеждат най-общо до:

 

1. Пълно безхаберие при откриване на обществената поръчка, където липсва ясна идея какво може да се постигне с използване на определени материали, технологии и умения, както и каква цена биха имали тези материали, технологии и умения.

2. Пробутване на "свои" фирми за възлагане изпълнението на ОП при отсъствие на критерии и индикатори за качеството на изпълнението, както и на ясни и мотивиращи санкции при неизпълнение или некачествено изпълнение.

3. В резултат на 1. и 2., както и по заръка "от горе", "спечелилият" търга е отговорен за:

- назначаване на определени некадърници на определени скъпо платени длъжности за изпълнение на несвойствени за тях дейности;

- извършване на определени "услуги" на определени физически лица (това го имаше и навремето при соц режима);

- заделяне на определени суми за определени физически лица, обикновено определен процент от размера на ОП, който по сведения от потърпевши може да стигне до 70.

4. В резултат на 3. по-горе "спечелилият" търга е принуден да прави "икономии" от материали, технологии и персонал, т.е. вместо бетон марка Б25 влага Б20 (щото това, дето е на земята, няма как да падне), вместо джилезо фи 18 влага фи 10 и т.н., вместо да плати на професионална фирма за изпълнение на СМР като подизпълнител, събира 5-6 римски помаци, които са специалисти по всичко и се радват на 60-80 лв. надница и вършат работа точно за толкова пари при положение, че за тази дейност са предвидени в порядък повече.

 

Абе от нация, дето не може да направи ралика между Grill&Diner и Grill&Dinner,  може да се очаква точно толкова. Мъка...

Luckbox

Всичко посочено по-горе е вярно, обаче искам да добавя и нещо друго:

 

Вижте новопостроените къщи (а и по-старичките), вижте ''вкуса'' на народа, вижте липсата на усет за красивото и най-вече за детайла. И не, не говоря само за грозните мутренски палати - говоря за 99% от къщите в България. Вижте дворовете на хората, зарити в разни отпадъци, ламарини, тъжни направи-си-сам навесчета и какво ли още не. Вижте цветовете, с които хората си санират панелките, вижте вкуса вложен в саморъчно направените ''беседки'' пред блоковете.  Та, какво да се очаква от обществените поръчки - то е ясно, че се краде яко, ама има и друго:  на кой да му направи впечатление грозното и долнокачественото,  след като и този който го поръчва (политици), и този който го прави (строител) и този който го ползва (гражданин), са свикнали да правят и да живеят в такава среда. Как ще има изпипан детайл на обществено пространство, след като хората дори не могат да изпипат един детайл в/около дома си? 

 

Гюнтер Валраф

Навремето комунистите осъществяваха  патриотичното възпитание  на младежта чрез националната програма "100 национални туристически обекта".

 

Какво пречи на мутрокрацията да пропагандира бизнеспроект като

 "10 000 паметника на мутренската алчност, некадърност, крадливост и безнаказаност"?

atlantis

 Ми пречи им, щом няма пари в това. На тях всичко им пречи, нищо, че 10 000 паметника са си на лице. Иначе нямаше да има пречка, ако от ЕС им отпуснат пари за целта. Не 10 000, 1 000 000 паметника, ще намерят веднага.

Дохс_Читем

Какво хубаво име - автосервиз "Друмник". Явно са близки до управляващите. Подхожда на цялата клика.

atlantis

Автосервиза си е там още от байтошово. Имаше някакво постановление, 64 ли беше, вече не помня, но е от тогава. Когато булеварда и квартала си бяха читави на никой не пречеше.

Luckbox

Абе от нация, дето не може да направи ралика между Grill&Diner и Grill&Dinner  може да се очаква точно толкова. Мъка...

Всичко посочено по-горе е вярно, обаче искам да добавя и нещо друго:

 

Вижте новопостроените къщи (а и по-старичките), вижте ''вкуса'' на народа, вижте липсата на усет за красивото и най-вече за детайла. И не, не говоря само за грозните мутренски палати - говоря за 99% от къщите в България. Вижте дворовете на хората, зарити в разни отпадъци, ламарини, тъжни направи-си-сам навесчета и какво ли още не. Вижте цветовете, с които хората си санират панелките, вижте ''вкуса'' вложен в саморъчно направените беседки пред блоковете.  Та, какво да се очаква от обществените поръчки - то е ясно, че се краде яко, ама има и друго:  на кой да му направи впечатление грозното и долнокачественото,  след като и този който го поръчва (политици), и този който го прави (строител) и този който го ползва (гражданин), са свикнали да правят и да живеят в такава среда. Как ще има изпипан детайл на обществено пространство, след като хората дори не могат да изпипат един детайл в/около дома си? 

 

riapa

Преди години работех във фирма за външни изолации. При избор на цвят сиво за изолацията вдигах цената с лев на квадрат. Въпреки че сивото е най евтино. Мразя я тая сива крастота на панелката.

atlantis

 Столетия наред сме се стремяли да не правим нещо, което бие на очи. Столетия наред сме се отродявали от екстериорната красота, за да не заплати семейството с имота и живита си. Затова сме превърнали живота си в сивота и неугледни, но удобни за живот къщи. Имахме един кратък период в който, поне дворовете ни бяха подредени, но сега пак се страхуваме, че един хубав и подреден двор веднага, ще привлече вниманието на "инвеститорите". А хората останали в тях, вече са остарели и нямат сили да ги подържат, а и не им се разделя с тях. Много тъжен живот живеем. Най-вече от алчността на новобогаташите, които нямат "око" за каквато и да е красота. 10-20 % от българите, ще затрият и нацията, и себе си от алчност. Те убиват по-добре от всякакъв бармалейски калашников и съсипват всичко, много по-бързо и ефикасно от бармалейската армата. И всичко това с любезното съдействие на останалите.

Кара Колю

Ооооххх... другари... а бе отпуснете си душите, бе? Има и хубави неща на тоя свят. Ейгу - тов. Калашников сложил нов приклад на автомата. А непобедимата Армата тръгва от другата година серийно...

Нийе толкова черен хоризонта!!!

Гюнтер Валраф

Сигурен съм, че можеш да напишеш и по-нелепа писаница, нали?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш